Wednesday, October 31, 2012

HOT : AKIBAT GHAIRAH BUAT LOVEBITE...



EP bukan nak buat pendedahan or apa tapi EP cuma nak bagitau pada couple (yang belum bernikah la...yang dah bernikah tak pe..halal..hehehe) yang ghairah membuat LOVEBITE pada pasangannya tu sebenarnya memudaratkan kesihatan..



Sebelum tu, jom kita baca apa tu LOVEBITE atau nama lainnya hickey...
hickey, or love bite, is a temporary bruise or mark caused by kissing, sucking, or biting the skin forcefully enough to burst blood vessels beneath the skin.
Hickeys typically last from four to twelve days and may be treated in the same way as other bruises. According to common belief, one way to help the hickey heal is to put a block of ice on the affected area, although this will only help if the hickeys have been present for under 10 minutes. They can be covered with foundation, powder or concealer if one wishes to hide them. Another method of concealment is to use an article of clothing such as a scarf or polo neck.
Ni contoh-contoh gambar lovebite yang diambil dari internet...




Opps..Marsha dan Siti pun ada Lovebite juga..




Sebab apa EP kata bahaya...cuba baca laporan berita ini..

AUCKLAND: Seorang wanita dilapor separuh lumpuh selepas mengalami serangan sakit jantung akibat gigitan asmara yang dilakukan kekasihnya.

Kejadian itu dikatakan yang pertama seumpamanya pernah dilaporkan.

Wanita yang yang tidak disebutkan namanya, dimasukkan ke hospital di Auckland selepas tidak dapat menggerakkan tangan kirinya selepas kejadian itu.

Doktor mengesyaki dia diserang sakit jantung tetapi pada mulanya tidak dapat mengesan puncanya.
Mereka kemudian mendapati kesan gigitan asmara pada bahagian kanan lehernya. Di bawah kesan itu, mereka menemui punca serangan sakit jantung berkenaan – kerosakan pada pembuluh darah pembentukan darah beku akibat gigitan asmara itu.

Darah beku itu kemudian mengalir ke jantung mangsa, menyebabkan dia mengalami strok. – DailyMail

** Pada pandangan EP macam tak elok la kalau nampak lovebite nie..even bagi pasangan dah kahwin...ye la..malu sikit kalau keluarga kita atau sesiapa yang berkenaan.....

Walaupun benda tu halal bagi pasangan yang dah kahwin..kalau tak nikah lagi..haram...tapi menunjukkan sangat la sesuatu dah berlaku malam tu...lagipun bagi adat melayu...tak elok la nak tayang-tayang benda ni...tapi tak tau la..org lain maybe lain pendapat..maybe org lain tak segan dengan family mereka kot...open minded...


3 comments:

Anonymous said...

best giler x buat x indah kawin ,,,

Anonymous said...

Tanda-tanda akhir zaman...manusia sudah HILANG sifat MALU...

Anonymous said...

Buatpe nak malu beb.. Ingat owang putih je bole buat.. Kito pong boleh bai

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.